ANUNT CAMPANIE DE INFORMARE SI STIMULARE ADOPTII                  

 

             SUPAGL Braila deruleaza o campanie de promovare a cainilor din adapostul situat in localitatea Unirea, jud Braila, in vederea cresterii numarului de adoptii, precum si de educare a detinatorilor de animale de companie.

Este o campanie necesara in contextul cresterii cazurilor de abandon a animalelor cu stapan, in special a puilor nedoriti, dar si a scaderii numarului de adoptii, adapostul din localitatea Unirea fiind in prezent ocupat la capacitatea maxima de cazare.

Detinatorii de animale trebuie sa constientizeze responsabilitatile pe care le au in cresterea animalelor de companie pe care le detin, sterilizarea fiind un pas obligatoriu in acest sens. Potrivit legislatiei in vigoare nesterilizarea cainilor de rasa comuna si a metisilor acestora se pedepseste cu amenda cuprinsa intre 5000 si 10000 lei.

Totodata campania are scopul de a promova cainii din adapost, disponibili pentru adoptie, in vederea eliberarii locurilor de cazare. Adoptia este gratuita.

Adoptia cainilor comunitari se realizeaza doar dupa ce au fost indeplinite mai multe conditii:

          a) prezentarea unui act de identitate    ;

          b)prezentarea unui act de detinere a spatiului din care sa rezulte conditiile corespunzatoare de crestere si adapostire a cainilor;

          b)dovada resurselor materiale pentru cresterea si intretinerea cainilor ( adeverinta de salariu sau cupon de pensie);

c) acordul asociatiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, in cazul adopției a mai mult de 2 caini.

De ce sa adopti un caine din adapostul public ?

- oferi sansa unui caine de a avea o viata frumoasa, iar tu vei beneficia de un adevarat prieten

- iei cainele sterilizat, vaccinat antirabic, deparazitat, microcipat si inregistrat in Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan

- poti aduce inapoi cainele daca situatia ta se schimba si nu mai poti tine cainele

- personalul adapostului te poate consilia pentru a gasi cainele potrivit pentru tine

- contribui la binele comunitatii locale, la scaderea numarului de caini de pe strazi , la asigurarea unui climat de siguranta si sanatate in orasul nostru.

 

 

  

 

Un prieten pe viață!

         Adoptă un câine din adăpostul public de câini fără stăpân, situat în localitatea Unirea, jud. Brăila.

                               

                      

 

Prin decizia de a adopta, acorzi o nouă șansă unui câine și asiguri locul în adăpost pentru un alt suflet, care s-a născut pe stradă sau care a fost abandonat.

                        

           

           Vă rugăm să vizitaţi site-ul detaliat accesând acest LINK

 

                        

Pentru mai multe detalii cu privire la obligatiile proprietarilor sau detinatorilor de caini, persoane fizice sau juridice, accesati acest link

 

Serviciul de Utilitate Publică, de Administrare şi Gospodărire Locală organizează şi coordonează adăpostul situat in localitatea Com. Unirea.